ORGANICZNY OLEJ Z PESTEK MORELI 30ML

€17,99
Title :

Koncerny farmaceutyczne od lat inspirują się działaniem leczniczym wynikającym bezpośrednio z natury. Wiemy, że pestki moreli to doskonałe źródło witaminy B17, zabijającej komórki nowotworowe. Pospolite drzewo moreli zwyczajnej nie tylko rodzi owoce smaczne, ale i bogate w komplet witamin. Składniki oleju, nałożone bezpośrednio na skórę naturalnie ją odżywią i wypielęgnują.

 

Nawet jeśli nie zdajesz sobie z tego sprawy, olej z pestek moreli znajduje się w składzie kosmetyków, które są w Twojej łazience – produktach do włosów, kremach, balsamach, mydłach. To cenny dodatek w kosmetykach organicznych, bo jest niebywale lekki i łagodny w działaniu. Polecany jako substytut oleju arganowego.


Jak  go stosować?
 

  • wykorzystaj jego właściwości nawadniające skórę; kilka kropli wmasuj w skórę przed snem lub bezpośrednio przed nałożeniem makijażu – nie pozostawia tłustego filmu, ma lekką konsystencję (pozwala to na jego użycie przez osoby o każdym typie skóry),
  • mieszanka oleju z oliwą z oliwek w proporcjach 1:1 z powodzeniem zastąpi balsam i oliwkę do ciała po kąpieli; wykorzystany w formie oleju do masażu jest niezwykle delikatny, łagodny i lekki – dlatego może być stosowany nawet u niemowląt; jeśli masaż ma uspokoić, dodaj kilka kropel olejku eterycznego (lawendowego lub z cytryny),
     
  • produkt ten posiada jedną wyjątkową właściwość – dzięki wysokiej zawartości kwasu GLA utrzymuje właściwy poziom wilgotności skóry, jędrność, opóźnia proces starzenia się skóry i szarzenia cery; dodatkowo, dzięki przeciwzapalnemu działaniu wspomoże leczenie niedoskonałości,
     
  • mieszanka oleju z cukrem stworzy znakomity peeling do twarzy i ciała; usunie martwy naskórek pozostawiając skórę gładką i miękką – taki zabieg usunie zaskórniki i oczyści pory,
     
  • użyj oleju jako balsamu do ust,
     
  • regularnie stosowany w pielęgnacji włosów wzmacnia strukturę kosmyków, przyśpieszy ich wzrost, przywróci blask i miękkość; w tym celu wmasuj ciepły olej w skórę głowy przez 20 minut, pozostaw na całą noc, a rano umyj jak zwykle (rozgrzewaj produkt delikatnie w taki sposób, aby był lekko ciepły – zbyt gorący może skutkować poparzeniem!),
     
  • dodaj kilka kropel oleju bezpośrednio przed użyciem do szamonu i odżywki do włosów – poprawi to kondycję włosów uszkodzonych, osłabionych zabiegami fryzjerskimi i termicznymi,
     
  • olej posiada także szereg właściwości zdrowotnych: łagodzi artretyzm, wpływa na kondycję i zdrowie serca, wspomaga leczenie przeziębienia i grypy.

 

 

INCI: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności Soil Association

Kraj pochodzenia: Turcja

 

Przechowywanie:
Olej należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w lodówce.

Dostawa na terenie Holandii

Każde zamówienie realizujemy w ciągu 12-24 godzin od chwili wpłynięcia do systemu. Gdy Twoje zamówienie zostanie wysłane, otrzymasz e-mail potwierdzający wysłanie paczki oraz numer do śledzenia przesyłki. 

Wszystkie zamówienia na kwotę powyżej 50€ (netto) z adresem na terenie Holandii wysyłamy za darmo. Zamówienia na kwotę poniżej 50€  na terenie Holandii wysyłamy za jedynie 2,60€. Całkowity czas realizacji zamówienia to 1-3 dni roboczych. 

Dostawa do Niemiec i Belgii

Wszystkie zamówienia na kwotę powyżej 70€ (netto) z adresem na terenie Niemiec i Belgii wysyłamy za darmo. Zamówienia na kwotę poniżej 70€  na terenie Niemiec i Belgii wysyłamy za jedynie 5,60€. Całkowity czas realizacji zamówienia to 2-5 dni roboczych. 

Proszę wziąć pod uwagę, że wszystkie zamówienia złożone w piątek po godzinie 12.00 będą realizowane dopiero w poniedziałek. 

 

Customer Reviews

No reviews yet
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)